Переваги Odoo для виробничих компаній

Виробниче підприємство передбачає низку складних процесів, які важко контролювати та масштабувати без спеціальних інструментів планування ресурсів підприємства.

Ні для кого не секрет, що останні роки були найважчими для українського бізнесу, особливо для виробничих компаній. Виклики, з якими зіткнулися українські компанії неможливо передбачити й, напевно, це не останні труднощі, які потрібно буде здолати на фоні процвітання світового виробничого середовища, що розвивається дуже швидко. З кожним роком викликів стає більше, конкуренція зростає і доволі очевидно, що без автоматизації виробництва неможливо побудувати міцну компанію. В цьому контексті не існує простих рішень. Складні виробничі процеси вимагають комплексної автоматизації.

ERP Odoo створене саме для вирішення багатогранних завдань виробничого сектору. ERP Odoo - це комплексний набір додатків із відкритим кодом, що задовольняє всі сфери діяльності виробничого підприємства: закупки сировини, реалізація продукції, рахунки, логістика, планування, організація виробничих процесів, управління людськими ресурсами тощо. Всі модулі вже інтегровані між собою, що полегшує комунікацію між окремими відділами та підрозділами підприємства, спрощує внутрішній документообіг та економить робочий час.

Що ж робить Odoo особливим для виробничих підприємств?


Управління запасами та ресурсами підприємства

  • планування запасів для своїх виробничих ліній та субпідрядників;
  • створення специфікацій на матеріали та роботи для кожного продукту, а також різних варіантів одного продукту; багаторівневі специфікації;
  • можливість створювати необмежену кількість варіантів продукції, змінюючи одиниці вимірювання, додаючи інші важливі відмінні елементи кожного варіанту;
  • відстежування товарів та запасів за партіями та серіями;
  • облік давальницької сировини;
  • можливість створювати виробничі маршрути для багатоетапного виробництва, в тому числі з залученням субпідрядників;
  • створення актуального прогнозу попиту та планування виробництва;
  • можливість задавати певні правила та умови на виготовлення продукції та поповнення складів; встановлення мінімальної та максимальної кількості конкретних запасів;
  • відстеження брухту;
  • планування та відстеження робочого часу персоналу;
  • планування та керування часу на ремонти обладнання.


Контроль якості виробництва

  • оперативне повідомлення про дефекти та проблеми зі складу чи виробництва;
  • отримання повної інформації про проблему з якістю продукту: номер партії, тип продукту та тип дефекту, місцеперебування, відповідальна особа;
  • налаштування автоматичного запуску перевірки якості та контрольних точок на будь-якому етапі виробництва або складу;
  • можливість керувати сповіщеннями про дефекти та направляти їх призначеним особам.

Відстеження в реальному часі

Кожна автоматизована за допомогою Odoo операція, кожен ресурс та процес надає можливість оперативного аналізу та реагування.

Масштабування

З ростом виробничих потужностей, розширенням ринків збуту або етапів виробництва, з’являється потреба в більшому контролі та консолідуванні оперативної інформації. Підприємство вимагає більше інструментів від ERP-системи. Модульна структура Odoo передбачає легке додавання або відключення функцій ERP на будь-якому етапі використання системи без шкоди системі взагалі.

Відкритий код та кастомізація

Особливою перевагою Odoo, безумовно, є відкритий код, що робить ERP більш гнучкою та надає можливості реалізації будь-яких ваших персональних потреб.

Висновок

Як показує світовий досвід, ERP-система Odoo надає виробничим компаніям широкий спектр інструментів для досягнення своїх бізнес-цілей. Можливості системи не тільки оптимізують виробничі процеси, але і допомагають підвищувати якість продукції, налагоджують комунікацію з клієнтами, та постачальниками, забезпечують планування задля підвищення життєво необхідних показників діяльності підприємства.

Компанія Plugit спеціалізується на впровадженні автоматизованих рішень за допомогою Odoo. Якщо ваша виробнича компанія потребує змін, наші спеціалісти проконсультують, нададуть професійні поради та оперативно візьмуться за реалізацію вашого проєкту в разі взаємної симпатії. Звертайтесь, будемо раді допомогти.


Тут буде відображатися ваш динамічний сніпет... Це повідомлення відображається, оскільки ви не вказали фільтр і шаблон для використання.
ОБИРАЙТЕ ODOO

Ми точно знаємо, що навіть маленьки зміни приведуть до зростання Вашої компанії та її прибутків. Готові змінюватись? Будемо раді долучитись!